The Mirror Market

Pinerolo. Italy

A mantle of mirrors extends over Piazza Roma, generating a vault in motion thanks to the play of reflections of light and colors that are projected onto its surface.

As in the sets by Josef Svoboda for the “Traviata degli Specchi”, the roof will be the reflection of the entire square, staging the colors of the market, the movement of children playing, the life of the city that is found in its square.

GO TO THE PROJECT

NEW PROJECT – THE VB HOUSE IS A COMPACT AND BRIGHT VILLA, WHICH OFFERS MANY VISUAL CUES, WITH THE ABILITY TO OPEN ITSELF WITHOUT BEING REVEALED. IN THE VILLA ALL SPACES ARE VISUALLY INTERCONNECTED IN A SPATIAL AND VISUAL CONTINUUM.

AS IN THE SETS OF JOSEF SVOBODA FOR THE “TRAVIATA DEGLI SPECCHI” THE COVERAGE WILL BE THE REFLECTION OF THE ENTIRE SQUARE, STAGING THE COLORS OF THE  MARKET, THE MOVEMENT OF THE CHILDREN PLAYNG, THE LIFE OF THE CITY THAT IS FOUND IN ITS SQUARE.

VB House

4 Aug 2020

VB House is a compact and bright villa, offering many points of view, with the ability to open without revealing itself. Composed of a solid block of stone that covers and protects the most intimate and private areas of the house. This solid stone block, on the other hand, opens into the living areas of the house and is articulated with new volumes to create spaces related to the outside by attracting the light inside. In the villa all the spaces are visually interconnected in a spatial and visual continuum.

GO TO THE NEWS

Lake of Como Elevator

Nesso. Italy

An accessibility project integrated into the landscape, on the shores of Lake Como.

A rationalist-style villa at the foot of the lake that needs to be recovered and enhanced, however, presents a major problem of accessibility: the entrance to the property is 28m higher.

GO TO THE PROJECT

A SINGLE FAMILY HOUSE ARTICULATED OVER THE ENTIRE AREA, TOTALLY CLOSED AND FROM THE OUTSIDE VIEW, WHICH MAGICALLY OPENS ONCE YOU ARE INSIDE.

SECOND PHASE OF THE RECOVERY AND ENHANCEMENT PROJECT OF THE ANCIENT MONASTERY OF LAMBRUGO. THE SECOND LOT OF INTERVENTION, LOCATED IN THE EAST WING, HAS SEEN A BIG WORK OF RECOVERY AND RESTORATION OF ITS TYPOLOGICAL PARTS AS WELL AS IMPORTANT STRUCTURAL INTERVENTIONS TO STRENGTHEN THE EXISTING STRUCTURES. THE INTERVENTION HAS SUBSEQUENTLY CONCENTRATED IN THE DESIGN OF THE INTERIOR SPACES, BRINGING BACK THE ORIGINAL ENCLOSURE TO THE LIGHT, THEN ADDING A CEILING AREA TO MAKE THE MOST OF THE DOUBLE HEIGHT LIVING ROOM.

Featured on Architizer

08 Oct 2018

Our project “Il Mercato degli Specchi” has been selected as a featured project the 08-10-2019!

GO TO THE NEWS

SOLARIS Table

Cantù. Italy

A table made to measure for a specific need. Created by combining two materials: one, iron, strong and “raw”, while the second, toasted larch wood, “warm” and refined. We wanted to create a table that would last over time, which could give a convivial feeling every time it is used, of pleasant moments to spend sitting around.

GO TO THE PROJECT

RESTORATION PROJECT OF ONE OF THE MOST IMPORTANT HISTORICAL VILLAS LOCATED IN THE CENTER OF CANTÙ, NEAR THE BASILICA OF SAN PAOLO.

#DETAIL | INTERIOR DESIGN FOR A LOFT IN MILAN. SOFAS FROM @bodema_srl

Emmaus Erba Expansion

24 Apr 2020

The study for the possible expansion of the new headquarters of the Trapeiros Di Emmaus voluntary association has begun. It is a new volume detached from the existing one, connected via a covered passage, with a simple and recognizable shape. Designed with materials aimed at constructive simplicity and environmental sustainability: a completely metal structure covered with polycarbonate panels.

GO TO THE NEWS